Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Tak ono zas takové posílení není. Prostě policie bude moct udělovat pokuty za další přestupky příkazem na místě. Stačí nesouhlasit a pojede se stejným způsobem - policajti to předají správnímu orgánu a ten zahájí správní řízení.

Jiná věc je, že policajti jsou banda darmožroutů (obecně, čest výjimkám), ale to je na jinou debatu.

0 0
možnosti
AL

Posílit pravomoci policie? NE!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Přesně tak! Kašlete na ně, nedejte se, občane Ptáčku. Ukažte všem svou odvahu! Jděte příkladem a běžte vysypat koš bez roušky.

Obdivuji statečné lidi a proto dávám

karmu.

.

R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Někteří status otroka prostě nepřijmou a to je správné.

2 1
možnosti
MB

Hmm..zase jeden občan vychovaný k nárokové mentalitě ..že o vše se mu má postarat stát. I o prostou roušku...a ještě každou hodinu měnit..

Není rouška jako rouška ..není účel jako účel.

Běžným lidem stačí prosté zakrytí úst nějakou textilií aby se snížila kapénková přenosnost nákazy v běžném styku. A byla by ostuda i v tomto spoléhat na stát a domáhat se po něm roušky.

Zdravotnické roušky mají být určeny pro zdravotnický personál a další lidi, kteří přicházejí ve větší míře do styku s různými rizikovými skupinami ..a to v potřebném množství, aby si je mohli měnit.

Takže po rouškách "od státu" bych se styděl skuhrat.

Pokud jde o pravomoci Policie, je to naprosto přirozené, že v době, která vyžaduje zostřená opatření, se posilují. Je to prostředek k prosazování těchto opatření a hlavně prevence před možným chaosem. Také se mi to nelíbí ..jako celá situace.. ale je to tak.

Někdo za vás musí myslet trochu dopředu a jednat zodpovědně (abyste si mohl v klidu dál kverulovat a stěžovat si, co vám kdo měl ještě zajistit;-))

5 3
možnosti
Foto

Zatím vše co stát vymyslel spíše škodí, než pomáhá.

1 1
možnosti
JP

Posilování represe je známkou toho, že se něco příliš nedaří. Problém bude nejspíš v komunikaci s veřejností, což u papalášů, kteří jsou nuceni skrývat své lapsy a lhát, je vždycky problém. Policie má kompetencí zajisté dost, ale plebs je zapotřebí držet zkrátka zkrátka.

9 4
možnosti
MV

pokutu za nerespektovani narizeni ano, ale posileni pravomoci policie? jakych konkretnich? - to bych rad vedel

0 0
možnosti
Foto

Respektovat se může nařízení, které má smysl, ale ne nesmyslné nařízení, odporující logice.

1 6
možnosti
Foto

Rozhodně posílit. A pokuty vyšší než 10 000. Dokud lidé nezačnou používat mozek, tak se nedá nic jiného dělat. A za odnos odpadků do popelnice bez roušky vám nikdo pokutu dávat nebude.

4 3
možnosti
Foto

Kdyby lidi už začaly používat mozek, tak by roušku nosili jen v uzavřených prostorách, na nákupech, v hromadné dopravě, všude tam, kde se shromažďuje větší počet lidí. Ale ne, když se jdete projít do parku, nebo do lesa, jedete na cyklistickou vyjížďku, jedete sami nebo s rodinou v autě, pracujete venku. V Německu ji nenosí jde to.

4 0
možnosti
Foto

Vydýchané bakterie, viry, hleny a nečistoty se v roušce zachytí a vy je vdechujete zpátky. Je to, jako kdybyste se vysmrkal do kapesníku a pak ho celý den nosil připlácnutý na obličeji. V Německu se roušky nenosí ekonomika není udušená. Přijdete do obchodu u vchodu vám prodavačka postříká ruce desinfekcí. Lidi vzorně dodržují mezi sebou odstup dvou metrů. Nikdo nemá roušku, pouze prodavačky mají respirátory a pokladní jsou za sklem. Všude vládne klid, pohoda. Stát chrání pouze staré občany, protože ti mladí se z toho dostanou Nikdo nevyšiluje, jak tady u nás jsme z Babiše z povykování blbneme na kvadrát. Stejný klid je v Itálii všude v Evropě.

2 3
možnosti
Foto

Vám vůbec nedochází, že rouška nechrání primárně nositele, ale jeho okolí...?!8-o

1 0
možnosti
Foto

Podle Vaší logiky... Dám Vám u té popelnice po hubě protože mne bude iritovat že jste sobecký hulvát neschopný dodržovat alespoň to minimum. A bude vše v pohodě, kde že by se tam ten policajt vzal, že?

0 1
možnosti
Foto

Ale ovšem. Smíte si přečíst, co jsem o dva příspěvky níže odepsal panu Kroupovi.

0 0
možnosti
Foto

Ještě před dvěma lety by nám "naše hraní si na teroristy" policisté neschvalovali. Nyní si klidně můžeme navléci na hlavu /něco ve smyslu zločinecké kukly/ velkou ponožku s dvěma vystřiženými dírami pro oči a takto vyjít na ulici. A navíc, stát přece někde musí najít nekonečný zdroj, jak ty peníze do státní kasy vrátit, ne?? A nekonečným zdrojem v ČR je lidská hloupost ve věci nedodržování zákonů. [>-]

1 1
možnosti
Foto

A kdo Vám brání si na tu cestu k popelnici omotat kolem hlavy obyčejný šátek...? Zákon to není, snad jen vlastní ne-invence. A já být policajt a potkat Vás u té popelnice "naostro", tak Vám tu pokutu fláknu, až by se Vám ten koš vysypal vedle...

2 4
možnosti
Foto

Ale no tak, pane Kroupo, ta věta byla podmiňovací: když ... měl by mi. Buďte klidný, chodím i do popelnice s rouškou, takže by se mi koš vedle nevysypal. Nicméně v daném příkladu, jakéhopak asi stupně nebezpečí by znamenalo, jít do kontejneru deset metrů bez roušky? Za každý metr tisícovku? - Hodně zdraví!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS